This website in English

Datenschutz-Information

Kinderspiele

Kennaspeele

Vo Elisabeth Pohl (Birkelbach)

Je aller ech wärn, desto öffdersch denk ech o de Kennazeit zeregge.Wos ho mer fer scheene Speele gemocht, ohne des ins en Compupjuder zür Verfijing stan.

Do wor dos Kreiseln.

Dobei müssde e denne Schnüre, die em en Stock gebonne wor, em en Kreisel geschlonge wäre. Wos wor dos schee, wenn dä da lange fer sech her gedreewe worde. Weil jo nür ganz wing Audos führen, müssde mer ö kee Angesde hon, des ma off da Stroose emgefohre worde.

Dos Knickkännaspeel

Beim Knickkännaspeel worde e Loch vo ungefehr zah cm Dachmesser ee de Äre gemocht un da homma vasücht, de Klicker med Dömme un Zejefenger ee d’s Loch ze schnipse. Wer da lezde Klicker ee de Kuhle brochde, had de Runde gewonn un kreeg alle Knickkänner aus der Runde. En ganz besonnerer Schatz wor en bondija Glosklicker.

So wos kinn sech de Kenna vo haure ned verstelle.

Beliebt wor ö dos Pennchespeel.

Dobei müssde ee ogespetzdes Holzpinnche vo ungefähr 20 cm Länge med nem Stock weggeschlaa were un en annere Medspeeler müssde vasiche, dos Pinnche zeregge zü schloo.

Heppchesspeel

Beim Heppchesspeel worden viereckje Kestcher of da Stroose gemolt un zwar fünwe ee de Länge un beim vierde Kästche noch lends un rachts ens danewer. Do wodde en flache Stee genomme un ee d’s erschde Kästche geschmesse un da müssde ma of eem Bee heppe un da Stee meglichst med nem Schubbs ee d’s nächste Kestche schubbse. Nom drette Kästche wodde da ee dos rachde Kestche geschubbst, da ee d’s fünfte, da ee d’s sächsde, da ee d’s siebde, da werra ee d’s vierde zeregge un da werra bis ee d’s erschde. Wenn ma dos fehlerfrei geschafft had, had ma gewonn.